Човешкият живот - раждане, сватба, погребение (2012)

Човешкият живот - раждане, сватба, погребение (2012)

от 10,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЕтнография, фолклор
Езикбългарски
Брой страници168
Тегло224

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Антропологичният цикъл "Раждане. Сватба. Погребение" разкрива човешкия живот от самото начало до неговия край. Трите обредни комплекса са части от триадата раждане - живот - смърт и представляват най-важните събития в живота на човека.
Предлаганата ономасиологична картина на тези тематични цикли е втора част от проекта, посветен на изследването на културната лексика в идеографски аспект. Предвижданите тематични речници върху материал от българския език са логично продължение на част първа - "Тематичен речник на народния календар". Самата структура на речника и съставящите го ономасиологични картини носят в себе си информация за обозначаване на определени сфери на дейност, понятия и единични факти в езиковото съзнание и ценността им за световъзприятието на традиционната култура.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^