Ционизмът в България. Особености на едно лидерско движение (ISBN: 9789544961077)

Ционизмът в България. Особености на едно лидерско движение (ISBN: 9789544961077)

от 7,20 лв 3 оферти
Описание
В продължение на повече от 50 години, от началото на съществуването си като организирано движение в края на XIX век и до масовата емиграция на българските евреи в Израел през 1948-1949 г. , ционистическата организация стои в центъра на живота на еврейската общност в България и е отговорна за всички главни решения относно съдбата на тази общност. Поради този факт, може да се предположи, че характерът и пътят на ционистическото движение изразяват тенденциите в развитието на българското еврейство изобщо и това придава допълнителна важност на изследването на особеностите му.

Изследването Ционизмът е България. Особености на едно лидерско движение може да допринесе за разбирането на действителността, върху която се създава това движение, а също така и за хвърлянето на повече светлина върху главните процеси, протичащи сред българското еврейство през този период.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^