Цивилизацията. Нова история на западния свят (ISBN: 9789547336087)

Цивилизацията. Нова история на западния свят (ISBN: 9789547336087)

Цивилизацията. Нова история на западния свят (ISBN: 9789547336087)

Офертите за продукта

Описание
Ключови думиИстория, Военна история
Брой страници528

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

След атаките на 11 септември 2001 година западните лидери твърдят, че светът е в състояние на постоянна \"борба за цивилизацията\".
 
Но какво разбираме под цивилизация? Ние вярваме в западната традиция на откритост и свобода, която създаде добър живот за милиони хора и култура с огромна дълбочина и творческа мощ. Историята на нашата цивилизация обаче е пълна и с неописуема бруталност - срещу всеки Леонардо се изправя по един Мусолини, всяка Бетховенова симфония звучи около един концентрационен лагер, пред всяка сграда от типа на \"Крайслър Билдинг\" се извършва масово клане в стил Ми Лай. Как бихме могли да защитим цивилизация, чиито предимства са толкова съмнителни и спорни?
 
С тази смела като начинание и важна като значимост книга Роджър Осбърн доказва, че можем да разберем цивилизацията си, само когато преосмислим своето минало, като се изправим лице в лице с цялото му величие и блясък, без да забравяме и всички негови катастрофи. Преброждайки го надлъж и нашир и отразявайки изчерпателно случилото се, \"Цивилизацията\" ни разказва историята на западния свят от мига, в който се е зародил, до наши дни. Като обединява в едно пътищата, изминати от империите, изкуството, философията, науката и политиката, \"Цивилизацията\" обхваща събития и хора от историята на западния свят, превърнали се в съдбоносни - от обсадата на Троя до посланието от Гетисбърг, от Карл Велики до Европейския съюз, от Аристотел до Айнщайн, и от Джото до Джон Форд.
 
Цивилизацията - това е историята, която всеки разказва на другия до себе си, за да можем да намерим заедно нашето място в този свят и за да оправдаем поведението си. В последните няколко десетилетия за мнозина граждани на Запада тази история все повече губи от блясъка си, тъй като тя се разведе с реалността. Роджър Осбърн, обаче, кове нова история на миналото. Тя предизвиква и насърчава, едновременно. А когато в световната история настъпи време, пълно с опасности и несигурност, задължително става да се прочете тази брилянтна книга.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^