Цветя от края на 80-те (2014)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиМузика
Езикбългарски
Брой страници600

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Първата цялостна история на BG рока от края на 80-те, обозначен от авторите като Второто българско рок поколение, съдържа 249 култови текста – на практика текстовете на всички хитови парчета, белязали времето и белязани от него.

Снимковият материал надхвърля 270 авторски фотографии, направени не от случайни репортери, а от Нели Воева и Стоян Гребенаров, които трайно, десетилетия наред, се занимават със снимането на музика и всички, изкушени от темата BG рок, знаят, че по-богати архиви от техните няма никой друг фотограф.

Не на последно място: авторите Румен Янев и Емил Братанов са сред първите музикални журналисти, очевидци на историята и едновременно с това, уви, последните, които все още могат да се включат „на живо в ефир с коментари за разказаните събития.

„Ние сме Нова генерация завинаги! И въпросите са ни към цяла нация! Завинаги! Ние ходехме по въже, опитвахме се да светим като крушки, бяхме директори на водопади, черни овци, тикви в задния двор на обществото, набивахме крак в строй, скачахме безнадеждно в калта, бесехме се в неделя...

Второто поколение на българския рок произнесе ясно и недвусмислено присъдата срещу тоталитарната ни система. То е неразривно свързано с произтеклите в края ХХ век политически и социални промени в България. Обяви гласно правото си на лична свобода и достойнство. Инжектира своите връстници с достатъчна доза кураж, за да въстанат срещу реда на бащите си. Тези млади музиканти и поети взривиха общоприетите рамки на творческия процес и оставиха след себе си десетки песни, които и днес звучат силно, убедително и актуално.

Цветята на Промяната са едно от най-красивите неща в най-новата ни история.

Румен Янев и Емил Братанов са сред първите музикални журналисти, очевидци на историята, и едновременно с това, уви!, последните, които все още могат да се включат „на живо в ефир с коментари за разказаните събития.

Историята на Второто българско рок поколение е разказана от :

Адриан Иванов („Орион, „Ер Малък)
Божидар Главев („Ахат)
Бойко Петков („Клас)
Бойко Трифонов („Атлас)
Васил Гюров („Кале, „Ревю)
Венцеслав Дреников („Субдибула)
Веселин Тенев („Мъртви поети)
Владимир Попчев – Унгареца („Контрол)
Георги Венин – Джорджо (журналист, поет, „Д-р Дулитъл)
Георги Гушмаков – Геша от Нови Кричим
Даниел Ризов – Денис („Ахат)
Дечо Чипилов
Димитър Воев („Нова Генерация)
Добрин Векилов – Дони („Атлас)
Енил Енчев („Атлас)
Иван Попов („Д-р Дулитъл)
Кирил Манчев („Ревю, „Кале, „Н. Г. )
Кристиян Костов („Нова Генерация)
Любомир Малковски („Ера, „Ер Малък)
Милена Славова
Момчил Колев („Клас)
Николай Йорданов – Кольо Гилъна („Контрол)
Николай Качаров („Апокалипсис, „Ера)
Петър Писарски („Атлас)
Петър Чухов („Субдибула, „Гологан и др. )
Петър Янков – Пешето (за „Джендема)

249 КУЛТОВИ ТЕКСТА и над 270 СНИМКИ възраждат духа на голямата BG Рок епоха
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^