Цветовете на ужаса (2011)

Описание
Антиутопия, която разтърси литературната сцена на Европа!
В този роман хлябът не стига, а къшей от него струва човешки живот. Животът пък е игра-преследване,
в която препятствията се създават от липсата на какъвто и да било човешки дух. Романът обрисува последиците от тоталитарната държава – една разпаднала се, неуправляема и неуправлявана от никого държава, място, където цари негово величество Хаосът.
Единствено е останала надеждата за бягство – но какво бягство – къде, при кого? Бягството на героите е като пътуване през царството на ужаса – бягаш от един кошмар, за да попаднеш в друг. Изведени са конкретни проблеми на българското битие от прехода: докъде води безкрайното ни търпение, имаме ли шанс като народ и държава.

Йордан Иванчев (р. 1949 г. , Бургас) е един от най-талант¬ливите съвременни български белетристи. Получава международна известност с романа си „Цветовете на ужаса, с изключителен успех в Холандия с над 5000 продадени екземпляра и близо 200 представления по драматизацията му. Автор е на разкази, повести и романи – „Навикът да живееш, „Млади и добре опаковани, „Красив като смъртта и др. Романът му „Семейни подробности от края на седмицата е преведен на руски и чешки език. Негови са сценариите на игралния филм „Съдията, както и на редица детски анимационни филми.

"Йордан Иванчев е европейски автор. Изключителен талант с голямо бъдеще. "
Йаап Янсен, издател, „Ван Генеп, Холандия
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^