Да напишем макроси в Excel (ISBN: 9789549049831)

Описание
Ключови думиИнформатика

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Вие вероятно вече сте открили, че съществуват много неща, които стават бавно или не могат да се направят през потребителския интерфейс на Excel, въпреки неговите мощни средства. Например опитвали ли сте някога да сортирате работните листа в работна книга, без да ги влачите и поставяте един по един? Някога искали ли сте да селектирате работен лист, чийто етикет не е показан в долния край на прозореца на работната книга, без да превъртате етикетите на всички налични работни листа? Всъщност вие можете да отстраните тези и още много други несъвършенства и да разширите вашия контрол над Excel, като използвате програмния език Visual Basic for Applications (VBA), създаден за програмно управление на Excel. Да напишем Макроси в Excel е въведение към VBA за Excel, което ви позволява да направите всичко това.

Да напишем Макроси в Excel осигурява на потребителите на Excel както и на програмисти, които не познават обектния модел Excel, солидно въведение към създаването на макроси с VBA и програми за Excel. В действителност книгата фокусира вниманието ви върху:
Редактора на Visual Basic и програмната среда Excel VBA - цялостно разглеждане на характерните особености на Excel, интегрираната среда за развитие за писане, изпълнение, тестване, откриване и коригиране на грешки в макроси, написани с VBA
Програмния език VBA - същия програмен език, използван и от другите приложения на Microsoft Office 2000 както и от разпространяваните версии на Visual Basic.
Обектния модел Excel. Excel разкрива цялата си функционалност чрез своя обектен модел. Обектният модел е средството, чрез което Excel може да бъде управляван програмно с помощта на програмния език VBA. Тъй като обектният модел Excel със своите 192 обекта е вторият по големина измежду приложенията на Office, налага се читателите да бъдат запознати с най-важните обекти, за да могат да пишат ефективни макроси. Да напишем Макроси в Excel съсредоточава вниманието върху обектите с първостепенно значение, но включва също така и разглеждане на много други.

Да напишем Макроси в Excel е написана в сбит, сериозен стил, характерен за автора Стивън Роман, който използва прям, недвусмислен практичен подход. Вместо дълги упътвания, придружени с много обстойни и ненужни разсъждения и примери, Роман предпочита съществената информация за Excel VBA, овладяването на която ще ви помогне да програмирате ефективно. Тази книга, изпълняваща ролята на самоучител, съдържа интересни и полезни примери, решаващи проблеми, с които сигурно вече сте се сблъскали.

Да напишем Макроси в Excel е книгата, от която се нуждаете, за да навлезете в основите на програмирането с VBA на Excel и която ще ви помогне да увеличите вашата мощ и продуктивност, като използвате Microsoft Excel.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^