Да прецакаш Чърчил (ISBN: 9786191860838)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиБългарска литература, Роман
Езикбългарски
Брой страници152
Тегло229

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Стоян Вълев е автор на романа „Когато Господ беше в отпуск, двутомника „Българският Декамерон, разкриващ народния еротичен фолклор, сборника с разкази „Време за изневери, сборник с преразказани от него „Най-страшните български приказки. Преди да се обърне изцяло към литературата, завършва Пловдивския университет и е всеотдайно предан на журналистиката в Пловдив – усърдно пише в някогашния вестник „Отечествен глас, бил е редактор в също някогашния вестник „Комсомолска искра и свръхактивен сътрудник на радио „Пловдив. Бил е главен редактор на седмичника на СДС в Пловдив – вестник „Свобода, а по-късно създател, съиздател и първи главен редактор на вестник „Марица. Сега е отговорен редактор на електронния ежедневник за литература КНИГИ NEWS.

Появата на световен критик в полето на литературата е рядкост. Такъв за мен е руският критик Висарион Григориевич Белински. В продължение на няколко години той определя безапелационно трите гения в руската литература. Това са Пушкин, Лермонтов и Гогол. В този смисъл за мен поне Стоян Вълев е истинско явление за нашите географски ширини. Талантлив, задълбочен, смел и за някои нелицеприятен, но точен, той е голямото име в родната литература, което трябва да ценим, четем и в което постоянно трябва да се вслушваме...

Александър Томов

------------------

Стоян Вълев остава верен на себе си, като продължава да ни изненадва с различно амплоа и с ярки роли, в които се превъплътява. Минал през всички етапи на журналистиката, запазил острия си репортерски нюх дори в стола на главен редактор, преподавал руска литература в Пловдивския университет, написал едни от най-магическите, но и най-човешките разкази в нашата литература, изследвал страстите и копнежите на плътта в „Българският Декамерон и във „Време за изневери, събрал в книга „Най-страшните приказки, сега той ни предлага исторически роман. „Да прецакаш Чърчил ни препраща в смутните времена около 9 септември 1944 г. , когато Варна става мизансцен на едноактна политическа пиеса, режисирана от Сталин и Берия. На първия ред дими пурата на самия Чърчил. А след падането на завесата – аплаузи за автора!

Стефан БОНЕВ
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^