Да те жадувам (ISBN: 9789549420302)

Да те жадувам (ISBN: 9789549420302)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиБългарска литература, Литература, Поезия
Езикбългарски
Брой страници192

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Това е един прекрасен подарък, с който всеки може да се обясни в любов (за пръв или за пореден път) на човека, когото обича.
Изящно издание с твърда подвързия, цветни илюстрации и подарък CD с най-хубавите песни за любовта, създадени по стихове на автори, представени в антологията.
Дарете на себе си и на хората, които обичате, малко обич и топлина с това томче, в което любовта е възпята в стихове и песни от най-значимите български творци.
Книгата включва 138 творби на 75 български поети: Иван Вазов, Пейо Яворов, Димчо Дебелянов, Елисавета Багряна, Блага Димитрова, Станка Пенчева, Дамян Дамянов, Евтим Евтимов, Любомир Левчев, Недялко Йорданов, Стефан Цанев, Георги Константинов, Калин Донков, Миряна Башева, Маргарита Петкова и други талантливи поети, превърнали любовта в своя муза. Представени са творби и автори от различни епохи и поколения - от фолклора и класическата поезия в края на ХIХ и началото на ХХ век до съвременни автори. Най-младият поет е 27-годишният Петър Петров, носител на най-престижната награда за дебютант - \"Южна пролет\" (2005). Силно присъствие има най-доброто от съвременната поезия на любовна тема.
Към изданието има подарък компактдиск с 22 песни, създадени по стихове на автори, представени в книгата. Така може да се види и другият живот на тези стихове - в музика и песни. Включени са любими песни като \"Незабрава\" на Тончо Русев и Калин Донков в изпълнение на Катя Филипова, \"Да те жадувам\" на Любомир Левчев и Георги Костов в изпълнение на \"Сигнал\", \"Добри познати\" на Хайгашод Агасян и Блага Димитрова в изпълнение на Искра Радева, \"Горчиво вино\" на Тончо Русев и Евтим Евтимов в изпълнение на Веселин Маринов, \"Вишна\" на Тончо Русев и Блага Димитрова в изпълнение на Ваня Костова, \"Иване, Иване\" на Стефан Димитров и Маргарита Петкова в изпълнение на Богдана Карадочева, \"Ти ли си тази\" на Кристиян Бояджиев и Павел Матев в изпълнение на Орлин Горанов, \"Миг като вечност\" на Владимир Наумов и Георги Константинов в изпълнение на Тодор Върбанов, \"Не умирай, любов\" на Недялко Йорданов, \"Ако има рай\" на Владимир Ампов - Графа и др.
Това е първото по рода си издание у нас - антология на българската лирика с компактдиск.
За пръв път излиза и сингъл - не от албум, както е прието в музикалния бизнес, а от книга. Сингъл към книгата \"Да те жадувам\" е съвсем новата песен \"Зов за любов\" на дует \"Шик\". Нейната премиера в ефира ще бъде успоредно с излизането на антологията \"Да те жадувам\".
Книгата е естествено продължение на миналогодишния бестселър \"Обичам те\" - антология на световната любовна лирика, която беше посрещната с изключителен интерес. Сега по подобен начин - с красиви цветни илюстрации, съответстващи на съответните стихове, с изящна подвързия, а вече и с подарък компактдиск, великолепни поетични творби достигат до най-широката читателска публика.
Включени са репродукции на големи български художници като Владимир Димитров-Майстора, Иван Милев, Кеазим Исинов, Владимир Пенев, Тодор Дрянков...
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^