Да успеееш в революцията на интелекта/ двуез (2006)

Да успеееш в революцията на интелекта/ двуез (2006)

от 9,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиПолитика, Социология
Езикбългарски
Брой страници140

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Държа да приветствам много сърдечно публикуването от Нов български университет на един първи труд на Андре-Ив Портноф, който обхваща редица известни есета, излезли във Франция, в рамките на поредицата "Перспективи" на групата "FUTURIBLES".
Портноф, който ръководи "Обсерваторията за Революция на интелекта" в групата "FUTURIBLES " е един от най-откритите и смели духове, които имаме във Франция, за големите технологически и икономически революции. Той познава нашата епоха, а чрез това изследване се е превърнал в един от видните аналитици на предизвикателствата на развитието и на условията за насърчаване на иновациите.
Оригиналността на неговия подход е, че той няма строгостта на икономическите модели, а предоставя цялото пространство на човешкия фактор, на творческия потенциал, на интелигентността на всички, на устойчивото развитие.
Списание "FUTURIBLES" основано преди 40 години от Бартран дьо Жуверел е най-утвърденото френско списание по прогностика. То е в основата на групата "FUTURIBLES", чиято поредица "Перспективи" публикува творби, които се опитват да предоставят на читателите необходимите елементи за едно по-добро разбиране на съвременния свят, на анализа на неговото възможно развитие, на предизвикателствата, които са свързани с това, на политиката и стратегиите, които могат да бъдат възприети.
Мога само да пожелая на опита от това списание, на сътрудничеството с авторите, които групата публикува, на издаването на техните трудове на български език, да могат да подпомогнат страна като България да познае проблемите на своето бъдеще, на нашето общо бъдеще.
София, 22 юни 2006-06-27
ИВ Сен Жур
посланик на Франция
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^