Данъчно право и данъчeн процес (ISBN: 9789549499902)

Данъчно право и данъчeн процес (ISBN: 9789549499902)

от 17,90 лв 2 оферти
Описание
Ключови думиИкономика, Икономика, Право
Брой страници300

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

През последните години у нас бавно, но необратимо, се оформя нова правна дисциплина - данъчно право. Общият интерес към тази дисциплина се обуславя от всестранното значение на данъчните закони, които касаят не само държавата, но и всички физически, юридически лица и търговски дружества.
С приемането на ЗДП, ДПК, сега ДОПК, може да се каже, че българското данъчно право се обособи в три части: обща част, данъчен процес и специална част. Книгата \" Данъчно право и данъчeн процес\" е първият всеобхватен учебник по данъчно право, издаван у нас. Той обхваща и трите части - обща част, специална част и данъчен процес, и има за цел да под¬помогне студентите и всички, които проявяват интерес към „най-деликатната работа в управлението на съвременната държава\", да усвоят основните понятия в данъчното право и защитата в сферата на данъците. Учебникът е съобразен с новоприетите ДОПК, АПК, ЗДДФЛ, ЗКПО, ЗДДС, ЗАДС, ЗМДТ, ЗДЗП. Разгледани са редица актуални решения на ВАС и са направени някои предложения de lege ferenda.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^