Даване вместо изпълнение (ISBN: 9789547307704)

Даване вместо изпълнение (ISBN: 9789547307704)

от 15,30 лв 4 оферти

Още оферти

 

Даване вместо изпълнение

17,00 лв
Информация в магазина
към магазина »
bookpoint.bg
Описание
Автор Методи Марков
Ключови думи Право
Език български

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Договорът за даване вместо изпълнение е средство за облекчено погасяване на задълженията и за осигуряване събирането на вземанията. Той може да се използва и като средство за финансово оздравяване на предприятия и банки в условията на икономическа криза, наред с разсрочване, отсрочване, опрощаване и редуциране на задълженията.

Правната уредба е лаконична, а публикуваните решения на съдилищата във връзка с даването вместо изпълнение са твърде малобройни. Въпреки ограниченото число на споровете (резултат от удовлетвореността и на двете страни от благополучното приключване на техните отношения), във връзка със сключването и изпълнението на договора се поставят редица въпроси, на които доктрината не е дала отговор.

В съчинението се изяснява въпросът за същността на явлението като самостоятелен вид договор, като се разглеждат в дискусионен план неговите характеристики. Правят се съпоставки с множество сходни правни фигури. Разглеждат се предметът и обектът на договора, както и особеностите, свързани със страните. Обръща се внимание на възможните права и задължения на страните, както и последиците от тяхното неизпълнение.

Методи Марков е професор в ЮФ на СУ „Св. Климент Охридски. Автор е на „Искът по чл. 108 от ЗС, „Ограничаване на конкуренцията, „Ограничаване на конкуренцията от държавата, „Ипотеката, на книгите от поредицата Modus studendi „Семейно и наследствено право и „Облигационно право и др. , както и на многобройни публикации в периодичния правен печат.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^