Давид ме чака (ISBN: 9786191880546)

Описание
Ключови думиБългарска литература
Езикбългарски
Брой страници272
Тегло333

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Маргарита Станева е родена в гр. Стражица, израства и учи във Варна. Завършва руска филология в СУ „Св. Климент Охридски. Била е учителка, после журналистка в няколко столични вестника. Печатала е разкази и очерци в централни всекидневници и списания и в „Литера¬турен фронт и „Пулс. Печели¬ла е национален конкурс за роман и конкурс за очерци и разкази. Издала е книгите „Тежък ден - разкази и новели (1989), „Две жени и един мъж („Разминати и срещнати пътища) - роман (1993), „Зовът на сърцето
- роман (1994), „Взривени откровения (1997), „Вик
- роман (2001) и „Признанието - роман (2005), „По¬коления. Невероятният залез - I част (2009) и „По¬коления. Изгревът - II част (2012). „Тази неподкупна съдба е седмият й роман (2014). Авторка е и на пиеси¬те „Големият шанс, „Сестри, „Очакване, „Инженер Игнатова и др.
Книгата с разкази и новели „Давид ме чака е творба-изповед, в която авторката отново разкрива своя белетристичен талант. Проследяването и изграждането съдбите на героите и техните характери не са самоцел¬ни, а е обобщение на времето, в което живеем, и на¬дежда за по-добро бъдеще, „. . Хоризонт, който обеща¬ва надежда за светли дни. Защото там е уханието на живота, неговият блясък].
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^