Дега/ Импресионистите разказват (ISBN: 9789545858611)

Дега/ Импресионистите разказват (ISBN: 9789545858611)

Дега/ Импресионистите разказват (ISBN: 9789545858611)

от 19,92 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЧуждоезична, Изобразително изкуство
Езикбългарски
Брой страници224

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Книгата предлага цялостен и изчерпателен поглед към живота и творчеството на един от най-великите френски художници от XIX век.
Едгар Дега (1834-1917) първоначално се родее с импресионистите - групата, която допринася най-много за утвърждаване на модерната традиция в европейската живопис. Все пак неговото превъзходно майсторство по отношение на формата и композицията, дори когато очевидно вдъхновението му е спонтанно, доказва, че Дега е оригинален самороден талант, чиято слава не помръква с годините. "Дега" е уникално приближаване до творчеството на този забележителен творец. В допълнение към цветните илюстрации книгата черпи от редица източници - собствените бележници и писма на художника, както и анакдоти и спомени на приятели и познати от неговия кръг, за да очертае релефния портрет на Дега във всеки период от дългата му кариера. Споменатите източници разбулват интимни страни от живота и личността му. Отдавна излезли от печат, документите ни доближават до художника, до платната и рисунките, които толкова често описва в своята кореспонденция. Спомените и бележките извикват във въображението неочаквано пълнокръвен образ на художника като човек, отличаващ се с мъдрост и хумор, чието остроумие и ирония вдъхновяват много от неговите приятели да записват думите му за потомството. Книгата е своеобразна почит и признание към огромния талант и културен принос на художника и човека Едгар Дега.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^