Дейвид Огилви - словото на гения в рекламата (2013)

Дейвид Огилви - словото на гения в рекламата (2013)

от 12,60 лв 4 оферти

Още оферти

Описание
"Огилви е творческата сила на съвременната реклама. "
The New York Times

Неиздавани досега цитати, мисли, писма и импровизации на рекламиста.

В рекламата има творчески личности, които измислят страхотни кампании. Но има и една рядка порода гении, за които творчеството е не само професионално задължение, а начин на живот. Дейвид Огилви принадлежи към тях. Тази книга категорично го доказва. Независимо дали става въпрос за бележка от един-два реда, или за обширно изказване, в словото на Огилви винаги има нещо изключително революционно и същевременно изключително просто.
Това е една необикновена бизнес книга. С характерния си отривист стил Огилви излага прями и остроумни размисли върху теми, свързани с маркетинга и рекламата, от продажбата и управлението до творчеството. Независимо дали конкретният откъс е част от старателно подготвена лекция или шеговита бележка до приятел, прозата на Огилви неизменно потвърждава неговата максима: За една рекламна агенция е добре да е надарена с въображение и неортодоксалност.

Коя агенция би наела такъв човек?

Той е на 37 години и е безработен. Изпаднал е от колежа. Бил е готвач, продавач, дипломат и фермер. Не знае нищо за маркетинга и никога не е публикувал нито ред. Заявява, че се интересува от рекламата като кариера (на 37 години) и е готов да започне работа за 5000 долара на година.
Малко вероятно е при това положение да бъде нает от някоя американска агенция.
Една лондонска агенция, обаче, го наема. Само след три години той става един от най-известните автори на реклами и в последствие изгражда рекламна агенция, която е сред водещите в света.

"Изводът: понякога за агенциите е по-добре да подхождат творчески в разрез с общоприетото, при наемане на служители. "
Дейвид Огилви
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^