Демографската политика в България (2013)

Демографската политика в България (2013)

от 10,80 лв 5 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиПолитика, Социология
Езикбългарски
Брой страници240
Тегло408

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

В книгата е представен демографският път на България от 135 години насам, белязан от историческата и участ и преживените национални драми и изпитания. Част от него е и съвременната, незапомнена по мащаби и обхват демографска криза, пораждаща тревожния въпрос „Ще я бъде ли България?. Авторката проследява политиката за населението и нейните приоритети, свързани с издигане ролята на демографския фактор в развитието, компенсиране на загубите на човешки потенциал, овладяване на миграционните движения и устройване на бежанците, укрепване на семейната институция и поощряване на раждаемостта, балансиране на междупоколенческите отношения. Представени са национален опит и традиции в областта на държавната подкрепа на демографското възпроизводство, безспорен капитал за посрещане на съвременните предизвикателства, свързани с числения спад и стареенето на населението при тревожно нарастване на смъртността.

Подобаващо внимание е отделено на бъдещото развитие на населението, като се акцентира върху историческия опит в областта на демографските политики с отчитане на новите реалности, изискващи съвременни подходи. Главният урок от вековния опит в развитието на българската нация е, че тя е успявала да преодолее редица исторически сътресения и отново да поема пътя на съзиданието благодарение на здравия си инстинкт за съхраняване и умножаване на рода български.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^