Детето в родителското, осиновителското, приемното семейство и институционалния дом (2014)

Детето в родителското, осиновителското, приемното семейство и институционалния дом (2014)

от 10,80 лв 2 оферти
Описание
Ключови думиСоциология
Езикбългарски
Брой страници220

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Тази монография е плод на 9-годишни изследвания на проблемите на децата, лишени от родителски грижи. Тя описва проблемите на съвременното родителско семейство в България, такива, каквито ги представя днес съвременната социална практика. Опонира на изтъкваната като основна причина за изоставянето на деца бедност и насочва вниманието към други проблеми на родителското семейство, които търсят своето решение, за да бъде предотвратено изоставянето на деца.
Книгата описва последиците от институционалната грижа върху развитието на децата, потресаващите въздействия на домовете върху състоянието на децата. Представя наблюденията върху осиновителния процес у нас, очакванията на осиновяващите и блокираните от тези очаквания процедури по осиновяване на децата. Разказва и за приемните родители, подкрепящи Дирекциите„Социално подпомагане" в борбата срещу институционализацият а на децата.

Монографията се отнася критично към междуинституционални те взаимодействия, анализира споровете между институциите, оценява ефектите от слабата професионализация на социалните работници и последиците за процеса на деинституционализаци я на децата.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^