Детство и интелектуална история у възрожденските автори (2012)

Детство и интелектуална история у възрожденските автори (2012)

от 10,80 лв 2 оферти
Описание
Мария Калинова завършва "Литературознание" в СУ "Св. Климент Охридски". От 2007 г. е редовен докторант в катедрата по "Българска литература" към същия университет. През 2011 г. защитава докторска дисертация на тема "Литературна публичност и конструирането на фигури на моралността". Редактор във в. "Литературен вестник". "Детство и интелектуална история у възрожденските автори" е първата й научна книга.

Книгата на Мария Калинова изгражда висок теоретически имидж на научно четене на Българското възраждане, поражда интелектуален комфорт, научно доверие и размисъл. "Детство и интелектуална история у възрожденските автори" се включва в полемичното поле на интерпретиране на различни форми и реализации на идентичностите - лична, колективна, културна, на откриване на неподозирани или досега неразкрити изяви на субекта през XIX век.

Румяна Дамянова
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^