Деветият кръг на Рая (ISBN: 9789547379572)

Още оферти

Описание
Ключови думиБългарска литература, Публицистика
Езикбългарски
Брой страници88
Тегло133

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Не съм виждал Румен Леонидов да рисува. Не съм и подозирал, че той рисува не картини, а художници. Рисува техните светли лица и съдби. Техните самобичувания и нежни признания. Рисува скици и икони - едновременно. Само че с перо, не с четка. Не с багри, а с думи.

И откъде му идва този словесен замах, за да драсне изневиделица, ако не друго, поне една златна лимба към често непредвидимите и чепати характери на своите герои? Чепати и благословени! Благословени и неприлично благи.
Завиждам на Румен за среднощията, прекарани с тях. За звъна и блясъка на чашите. За сладките приказки, за медовината, която е обливала душите. И за музите-видения.

Това, че му е хрумнало да събере образите на приятели „рембрандовци в книга-картина, книга-откровение, книга-поклон, го прави поетично жив. И още no-жив. Защото е подредил последователите на Майстора от Шишковци в компанията на великия ибериец Хуан Миро. Не за сравнение, а заради общия им захлас пред божественото изкуство.

Бъди честит, Румене! Благодаря ти, че се появи като шеметен душеприказчик - с есета-жестове - в желаната „Галерия от думи - най-новият припев на нашето Издателско ателие.

Анго Боянов
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^