Диагностика на кармата част 11 (ISBN: 9789549481013)

Диагностика на кармата част 11 (ISBN: 9789549481013)

от 7,11 лв 2 оферти
Описание
Ключови думиЕзотерия

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Основното предназначение на всяка една наука е да задоволи нуждите на човешкото тяло и свързаното с него съзнание. Основната цел на всяка една религия е да задоволи нуждите на човешкия дух и свързаното с него подсъзнание.
Вселената е единна във времето и пространството. Всеки физически обект и всяко живо същество носят в себе си информация за всяко стъпало на своята еволюция, от момента на възникване на Вселената. При човека и животните, още от появата на едноклетъчните организми, а после на растенията, рибите и т. н. , тази информация е закодирана в гените. В нашето подсъзнание обаче, съществува не само информация за миналото, а и за бъдещето на Вселената. Тя е несъизмеримо по-голяма по обем от информацията, свързана със съзнанието: и с физическото ни тяло, което съществува сравнително кратко във времето.
Изводът е много прост. Без развит религиозен мироглед, в основата на който любовта и нравствеността да имат еднозначен приоритет над всички останали човешки ценности, е невъзможно оцеляването на една цивилизация. Това определя необходимостта от непрекъснат стремеж към Твореца, създал Вселената и укрепването на единството ни с Него във всеки един момент. Само спазването на религиозните постулати не може да замени личните ни опити за стремеж към Бога. Малкото дете има нужда от помощта на родителите си, за да започне да ходи и да говори. Но след това, детето трябва да се научи да прави всичко самостоятелно.
В моите книги аз разказвам за опитите да открием Божественото в себе си. Опитвам се да засегна и някои теми, в които съм дилетант, но въпреки, че осъзнавам това, ще продължавам да правя тези опити. Надявам се, че по-нататъшното ми развитие ще ме доведе до правилно разбиране. Затова ще е най — добре, написаното от мен да не се приема като конкретен съвет, а като разказ за моя личен опит.
Попитали един професор: \"Кое е най-важното в работата ви като преподавател?\" Той отговорил: \"Най-важното не е да даваш знания. Най- важното е да научиш студентите как да работят с информацията, да използват правилно получените знания\".
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^