Диагностика на корабни системи за честота на въртене (2015)

Диагностика на корабни системи за честота на въртене (2015)

от 9,31 лв 3 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиТехнология
Езикбългарски
Брой страници48

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

В съвременните корабни енергетични уредби (КЕУ) се използват различни по вид и начин на действие контролери за регулиране на честотата на въртене (ЧВ). Основните агрегати, на които са монтирани, са главните двигатели, дизел-генераторите и парните и газовите турбомашини. Поради важността на това измерване, тези контролери са едни от най-прецизните и надеждни механизми в машинното отделение на корабите. Тяхното познаване, обслужване и диагностика гарантират безотказната и безаварийна работа на КЕУ. Практиката и отзивите на практикуващи корабни инженери показват известна несигурност в техните знания и умения по темата. Това се дължи на относително рядкото им обслужване и диагностика от екипажа в сравнение с други системи и агрегати като главни двигатели, дизелгенератори, парни котли, помпени задвижвания и други. Но от друга страна, евентуалните неизправности водят до загуба на дистанционния контрол, затруднено управление, а някои случаи и до по-мащабни аварии.

На модерните кораби се инсталират все повече механизми и системи, които работят в автоматичен режим, което прави тяхното познаване неизменна
част от подготовката на корабните инженери. Затова настоящото помагало би било от полза както на действащи механици, така и на студенти и курсанти от специалности „Корабни машини и механизми и „Електрообзавеждане на кораба.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^