Dictionnaire Francais - Bulgare: volume 1: A - H (ISBN: 9789545165269)

Dictionnaire Francais - Bulgare: volume 1: A - H (ISBN: 9789545165269)

Dictionnaire Francais - Bulgare: volume 1: A - H (ISBN: 9789545165269)

от 36,00 лв 2 оферти
Описание
С над 15 000 речникови статии и 100 000 думи и словосъчетания

„Френско-български речник е един ствен по рода си за българската лексикография и представлява удобно за ползване помагало за читателя, в което той може бързо и лесно да намери търсеното значение.

- По същество това е речник на съчетаемостта на глаголите и съществителните имена. Той е изключително ценен и поради своята многопластовост. Авторите са се стремили да обединят в едно многообразието на френския език и са създали по този начин един нестандартен продукт – умело съчетание от фразеологичен, омонимен, аналогичен, но също и до известна степен енциклопедичен речник.
- Речникът включва над 15 000 статии и представя почти изцяло двете основни части на речта – глагол и съществително име, разработени в тяхната съчетаемост с прилагателни имена, наречия, предлози, местоимения, съюзи и членове, като по този начин обхваща останалите части на речта.
- Включени са почти всички многозначни глаголи и съществителни имена във френския език, както и по-голяма част от едно значните, като са предпочетени онези от тях, които предлагат възможност за съчетаване. Особено внимание е обърнато на все кидневната съвременна лексика с фонетична транскрипция и предшестващо означаване на нивото на езика (книжовен, разговорен, научен и т. н. ).
- Микроструктурата на речника почива на два основни принципа:
– подреждане на примерите по азбучен ред;
– разделяне на дългите статии въз основа на превода им на български.
- В края на речника има списък на паронимите във френския език, които са източник на много недоразумения, а не фигурират не само в нито един френско-български, а и в повечето френски речници.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^