Диференциална психология (ISBN: 9786191527113)

Диференциална психология (ISBN: 9786191527113)

от 40,50 лв 6 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиПсихология
Езикбългарски
Брой страници432
Тегло1200

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Д-р Томас Чаморо-Премусик е международен авторитет по личностно профилиране и психометрично тестиране. Той е професор по бизнес психология в Юнивърсити Колидж, Лондон, вицепрезидент по изследванията и новаторството на „Хоган Асесмънт Системс и е преподавал в Лондонското висше училище по икономика и в Нюйоркския университет. Публикувал е над 100 научни статии в рецензирани и реферирани списания. Съосновател е на metaprofiling. com и е автор или съавтор на поредица от книги, посветени на психологията и връзките й с отделната личност и работната сила:

Personality and Intellectual Competence („Личност и интелектуална компетентност) заедно с Ейдриън Фърнам, 2005 г. https://en. wikipedia. org/wiki/Tomas_Chamorro-Premuzic - cite_note-22;

The Psychology of Personnel Selection („Психология на подбора на персонала) заедно с Ейдриън Фърнам, 2010 г. ;

The Wiley-Blackwell Handbook of Individual Differences („Наръчник на Уайли-Блекуел по индивидуални различия) заедно със Софи фон Стъм и Ейдриън Фърнам, 2011 г. ;

Personality 101 („Въведение в личността) заедно с Горкан Ахметоглу, 2012 г. ;

Confidence: Overcoming Low Self-Esteem, Insecurity, and Self-Doubt („Увереност: преодоляване на ниската самооценка, несигурността и съмненията в себе си), 2013 г.

„Диференциална психология е съвременен учебник, който представя най-важната и нова литература върху личността, интелектуалните способности, мотивацията и други индивидуални различия като креативността, емоционалната интелигентност, лидерството и професионалните интереси.

Това трето издание е напълно ревизирано и осъвременено, за да включва най-новите и авангардни данни и анализи. Освен въвеждането на всички теми, свързани с индивидуалните различия, в тази книга се изследват и обсъждат важни подлежащи въпроси, например психодинамичен подход към латентните променливи, валидност, надеждност и корелации между конструктите.

Незаменим учебник за студенти от всички степени на висшето образование, „Диференциална психология осигурява базисните познания във всички аспекти на този клон на психологията.

------------------

Този учебник от д-р Чаморо-Премусик е отлично въведение в десетките аспекти на изследванията на личността и техните приложения. Освен това той осигурява уникална перспектива, която свързва психологическата теория с използването на оценките на индивидуалните различия в ситуации в реалния свят. Той е живо написан, забавен и изключително информативен.
Филип Л. Акерман - професор по психология, Джорджия Инститют ъф Текнолоджи, САЩ

„Диференциална психология е моят предпочитан учебник в областта, защото е всеобхватен, актуален и многостранен. Всички мои студенти – от бакалавърска степен до постдокторанти – смятат тази книга за полезно и стимулиращо въведение в изследванията върху индивидуалните различия.
Софи фон Стъм - лектор, Голдсмитс Юнивърсити, Лондон, Великобритания
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^