Дигиталната личност (2010)

Дигиталната личност (2010)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиПраво
Езикбългарски
Брой страници272

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Даниел Дж. Солов е доцент в Правния факултет на университета "Дж. Вашингтон", САЩ. Той е съавтор на Закон за личната тайна.
Електронни бази данни непрекъснато събират информация за нас - седем дни в седмицата, двадесет и четири часа на ден. Докато сърфираме в Интернет, безпрецедентно количество от личната ни информация се записва и завинаги запазва в дигиталните умове на компютрите.
Тези бази данни създават профил за всеки човек - занимания, интереси
и предпочитания, които се използват за разследване на миналото, проверка на кредита, реклама на продукти и взимане на най-различни решения, които имат ефект върху живота ни.
Създаването и употребата на тези бази данни, наречени от Даниел Солов
"цифрови досиета", досега върви необезпокоявано. Поради потресаващото количество от нови технологии за събиране и употреба на информация, Солов обяснява защо дигиталните профили представляват смъртна заплаха за нас.
Например те повишават риска от кражба на самоличността - сериозно и
притеснително нарастващо престъпление. Освен това след 11 септември правителството на САЩ преглежда огромни купища информация, събирана от търговски дружества, за да я използва за проучване на хора.

, Дигиталната личност" не само разглежда тези проблеми, но и предлага
начин да ги решим. Като използва редица източници, включително
исторически, философски и литературни, Солов дава нова дефиниция за лична тайна, подходяща за нашата информационна епоха. Той посочва как може да се промени законът, така че да бъде защитена личната тайна и същевременно да се наслаждаваме на удобствата на дигитализирания ни свят.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^