Дилемата на всеядния (ISBN: 9786191521081)

Дилемата на всеядния (ISBN: 9786191521081)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиЗдраве, Здраве
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

„Дилемата на всеядния разказва за трите основни хранителни вериги днес: индустриална, органична и ловно-събираческа. Независимо от различията помежду им, и трите са системи, в които малко или повече се случва едно и също – посредством храната те ни свързват с плодородието на Земята и лъчите на Слънцето. Днес, твърди Полан, когато истинската храна е все по-трудно достъпна, а ние подменяме слънчевата енергия с петролна и отглеждаме милиони животни в тесни клетки, хранейки ги с неща, които в естествени условия те никога не биха яли, сами подлагаме на безпрецедентен риск не само собственото си здраве, но и целостта на природния свят. Авторът разкрива шокиращи истини за начина, по който живеят и се хранят пилетата и говедата в САЩ. Обяснява подробно защо американците отглеждат толкова много царевица и набляга на идеята, че разходките и храненето с трева на паша при всички случаи са в пъти по-здравословни не само за добичетата, но и за нас самите, които поглъщаме тяхното месо впоследствие.

Разлюлявана ту от една, ту от друга хранителна мода, днес Америка страда от заболяване, което би могло да се опише като синдром на хранителния безпорядък. Бърза вечеря или биохрана? Или само каквото сами сме си отгледали? Въпросът какво да сложим на трапезата стои пред нас още откакто човекът е открил огъня. Но както Майкъл Полан обяснява в революционната си книга, от това как ще му отговорим днес, в началото на ХХІ в. , може да зависи оцеляването ни като вид. Пълна с изненадващи обрати, „Дилемата на всеядния променя мисленето относно храненето – като политика, заплаха и удоволствие.

Истински манифест срещу консуматорството... Каузата на Полан е справедлива, мисълта му е ясна, а словото му – завладяващо.
Внимавайте какво ядете!

Уошингтън Поуст

Нестандартна... широкообхватна подкана да се замислим върху моралните последици от нашите хранителни навици.

Ню Йоркър

Брилянтен, просветляващ разказ за това как произвеждат и продават храната ни... и как агонията е част от този процес. Ако някога сте си мислили, че въпросът „какво да ям е прост, ще промените мнението си, след като прочетете пламенното и аргументирано обвинение на Полан срещу днешната хранителна индустрия.

Сиатъл Таймс
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^