Динамиката на несъзнаваното (2001)

Описание
В настоящия том са включени освен трудове на К. Г. Юнг от книгата му "За психичната енергетика и същността на сънищата" и такива, писани преди разграничаването му от Фройд. Но самостоятелната и ясна концепция, базирана върху научните обобщения от лекарската практика на Юнг, постепенно излиза извън рамките на психологията от онова време.

Прозренията му постигат кулминацията си в неговата революционна публикация за синхроничността, отпечатана за първи път на български в края на сборника.
Представените основни положения от областта на психичните факти ("Трансцедентната функция"), проблемът за "активното въображение" са от голямо значение за психологическото израстване и съзряване на индивида.

Изданието дава задълбочена ориентация за развитието и теоретичната обосновка на концепциите на Юнг върху аналитичната психология.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^