Дивна (ISBN: 9789549224153)

Дивна (ISBN: 9789549224153)
Описание
- Човечеството се подхлъзна към сърцето на мрака още "когато Земята беше жива... Но мракът няма собствено битие, Дивна! Той е просто липса на светлина!
- Преби малко Уайт каза, че преди да изчезне напълно, изкуството на Земята се е изродило. Хорита престанали да създават неща с положителен заряд под претекст, че показват реализъм...
- Но това, което гледахме... То беше реално, Пит! -развълнувано го прекъсна Дивна.
- За времето, в което е писано, може би. За времето, от което датира записът - едва ли... А за нашето време
- в никакъв случай! - Питър я погледна изпитателно.
- Това беше последният ти урок при Уайт. Може би е добре да запомниш, че силните емоции са опасни за здравето.
- Всъщност ще запомня друго - усмихнато отвърна поглед от илюминатор а Дивна. - Истинските неща не губят жизнеността си с времето. И изкуството, ако е истинско, оцелява и променя, дори свят като нашия!

В най-елитната космическа академия След Земята се учи и расте цветът на човечеството. Питър, геният, инсценирал на десет години екологична катастрофа, за да. накара управляващите да променят безумен закон. Дивна, отличен стрелец и мечтателка, за която силните чувства не са недостатък, а път към едно пожелано бъдеще. Марти, неизчерпаем извор на щуротии който може да те измъкне и от най-черната дупка„. Отвъд реда и спокойствието на Академията растат, и се учат (най-често едни от други), трошачите. Лишени от заможни родители - ако изобщо имат родители, - те не са част от "цвета на човечеството"... ала защо тогава изглеждат по-пъстри, с купоните, скайбола и рок-звездите си Чукча"?
А още по-далеч, един Координатор крои как да превърне мерките за сигурност к средство за абсолютен контрол. Някои неща не се променят.
Освен ако "академиците" и трошачите не се обединят и покажат, че цялото човечество все пак се учи, и расте.

Казанлъшкият ученически клуб "Светлини сред сенките" измисля, пише и илюстрира колективни книги от 2004 г. Досега са излезли четири: "Въже от светлина", "Шахтата", "Аурелион: Монетата" и "Играта". Ръководителката им Валентина Димова е автор на самостоятелните "Марти", "Внимание, някой играе", "Макс, момчето от реалния свят" и "Злостоик".
В момента младите творци доизграждат "Храмът на Некрос", продължение на "Монетата". За откъс от него, Маринела Тенева, една от Светлинките, бе отличена като полуфиналист в конкурса за писателския семинар на фондация "Елизабет Костова" за 2009 г.
Дали пък бъдещето пече не е сред нас?
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^