Дизайн мениджмънт (ISBN: 9789546441249)

Дизайн мениджмънт (ISBN: 9789546441249)
Описание
Ключови думиИкономика, Икономика, Мениджмънт, Право
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Книгата \"Дизайн мениджмънт\" е отговор на необходимостта в съвременния икономически живот дизайнът да бъде разглеждан като значим икономически ресурс за решаване на редица управленски проблеми. Предназначена е за студентите от специалност \"Интелектуална собственост\", които изучават дисциплините \"Промишлен дизайн\" в бакалавърска степен на обучение и \"Проучвания в дизайна\" в магистърска степен на обучение, както и за професионалисти в различни области на изкуството и сфери на бизнеса, занимаващи се с дизайн.
В книгата дизайн мениджмънт е представен като мениджмънт на творчески, интелектуален резултат. Предмет на изследване е дизайн мениджмънтът на фирмата като основна бизнес единица. Идентифицирани, анализирани и проектирани като управленска величина са следните термини и терминологични релации:
- дизайн, дизайн области и дизайн мениджмънт като актуална концепция на съвременния етап в развитието на управленската теория и практика в условията на икономическа криза, наситеност, глобализация и дигитализация на пазарите;
- фирменият дизайн като ядро на дизайн мениджмънта и като единство от фактическа, правна, икономическа и управленска същност. Специално внимание е отделено на възможностите за закрила на фирмения дизайн като интелектуална собственост на фирмата.
Обобщен е личният консултантски опит на автора в областта на дизайн стратегиите на български фирми и бизнес практиките на успешни кампании на основата на избрана чуждестранна литература и информация.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^