Дневникът на един журналист без дневник. Историята на мишлето "Б (ISBN: 9789543371334)

Дневникът на един журналист без дневник. Историята на мишлето "Б (ISBN: 9789543371334)

Дневникът на един журналист без дневник. Историята на мишлето "Б (ISBN: 9789543371334)

от 12,00 лв 3 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЛитература, Новела
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Без съмнение, Йон Дезидериу Сърбу /1919-1989/, този талантлив драматург и белетрист, притежаваше гения на оратора полемист, на учителя философ, но като "политически неблагонадежден" беше принуден да живее почти затворен, като отшелник, и не остави последователи и ученици. Самият той се наричаше "литературен кръг, състоящ се от един литератор", "беден и нещастен сержант от войската, която отстъпва вече цели четиридесет години". Изгубените от всички нас години. За съжаление той почина три месеца преди падането на диктатора Чаушескуи не дочака да види отпечатан своя изключителен "Дневник".
А беше философ и мислител от ранга на прочутия си сънародник Емил Чоран.
Огнян Стамболиев
"Колко много общо откривам между средновековната религия и днешната политика, между монашеските ордени и партийните активисти и догматици! И си казвам: докато свят светува, борбата между бедните и богатите ще продължава, защото човекът е звяр и макар да има религия, той, при всички тези "научни" и "теологически" аргументи, е способен да убива, да пали и да руши... "
Йон Дезидериу Сърбу
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^