Дните на Димитров, каквито ги видях и записах (2002)

Дните на Димитров, каквито ги видях и записах (2002)
Описание
Сред голямата по обем мемоарна литература, посветена на Георги Димитров и на най-новата политическа история на България след 1944 г. , книгата на Неделчо Ганчовски е една от най-добрите. Първото издание е отдавна изчерпано, а поради политическа целесъобразност на времето в него не са намерили място някои епизоди от живота и дейността на Г. Димитров.
В сегашния вариант на мемоарите са включени недопуснатите по-рано сведения за отношението на Димитров по македонския въпрос, за българо-югославските отношения и други...
Достойнствата на книгата е в това, че авторът е в повечето случаи пряк свидетел на описваните събития. Налице е стремеж обективно да се пресъздадат живота и дейността на Димитров в една изключително сложна атмосфера, в която никой човек не е застрахован от допускането и вземането на противоречиви решения.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^