Доброволци на смърт (2004)

Описание
На 11 септември 2001 г. е извършен най-зрелищният атентат в човешката история. Мощта на атаката и символизмът на целите водят света до своеобразен шок, чиито последици продължават да се развиват.

В ерата на свръхмодерните оръжия сме изправени пред нещо чудовищно - човекът, венецът на творението, сам се превръща в екстремно оръжие. Оръжие, страшно както с поразяващата си сила, така и със самата си същност, която противоречи на най-силните човешки инстинкти. Какво мотивира доброволеца за смърт? Какви материални интереси, какви идеали, каква смъртоносна жажда за отмъщение?

Това изключително изследване проследява историята на самоубийствените атентати - от саможертвената смърт в Античността до най-известните действащи тероростични групировки. Авторът разглежда причините за този феномен, които се крият както в икономическото развитие, така и в културните и религиозни фактори. Изследвани са методите за подготовка на доброволци и начините, по които може да се противодейства на терористичните актове.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^