Договор за преизлъчване по безжичен път и препредаване по електронна съобщителна мрежа на телевизионна програма (2016)

Договор за преизлъчване по безжичен път и препредаване по електронна съобщителна мрежа на телевизионна програма (2016)

от 17,00 лв 5 оферти

Още оферти

Описание
Ключови думиПраво, Социални науки
Езикбългарски
Брой страници256

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

„Договорът за преизлъчване по безжичен път и препредава­нето по електронна съобщителна мрежа на телевизионна про­грама" изследва един от основните договори в областта на правото на радио- и телевизионните организации. Въз основа на националната и международна нормативна уредба и на съдебната практика и актовете на СЕМ и КРС са изведени основните характеристики на договора. Детайлно са разгледани специфичните характеристики на страните по договора, както и техните права и задължения. Специално внимание е отделено на ключови институти и понятия, останали неразгледани до момента в правната ни литература – „телевизионна програма", „телевизионна организация", „платформен оператор", „излъчване" и „предаване".

Книгата се отличава с особената си актуалност, предвид големия брой казуси, възникващи в последно време (Булсатком – БТВ Медиа Груп; HBO – Булсатком). Разгледани са и редица актуални въпроси, свързани с отговорността на телевизионната организация и платформения оператор за нарушаване на авторското право върху някое от произведенията, включени в телевизионната програма. ​

-----------------

Росен Карадимов води лекционния курс по дисциплината „Правен режим на интелектуалната собственост" в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски" и курс по „Авторско право" във Факултета по журналистика и масови комуникации на СУ „Св. Климент Охридски". Завършил е Национална гимназия за древни езици и култури „Св. Константин Кирил Философ" и Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски". Народен представител в VII-мо Велико народно събрание и XXXVI-то Народно събрание. Адвокат в Софийска адвокатска колегия. Член на работна група „Закрила на интелектуалната и индустриалната собственост" към Съвета по европейски въпроси към МС.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^