Договорът в трудовото право (2010)

Договорът в трудовото право (2010)

Още оферти

Описание
Ключови думиПраво
Езикбългарски
Брой страници288

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Тази книга е посветена на договора в трудовото право. В индивидуалните трудови отношения той прониква преди всичко чрез трудовия договор, обогатява се с десетки негови разновидности, но не се свежда само до тях.
Разпространението му се разширява и с редица други договори, които допълват съдържанието на трудовите правоотношения, възникнали от избор или конкурс, за изменение и прекратяване на трудовите правоотношения, за определяне на съдържанието на отношенията, непосредствено свързани с трудовите. Договорът в трудовото право навлиза и в колективните трудови правоотношения чрез колективния трудов договор, правото на информиране и консултиране, уреждането на колективните трудови спорове, включително и по време на стачка. Неговото растящо приложение дава повече свобода на страните и изразява тенденцията към одоговоряване на трудовото право.

Проф. д. ю. н. Васил Мръчков е автор на учебниците "Трудово право" и "Осигурително право", съавтор на "Коментар на Кодекса на труда", както и на многобройни статии и публикации в областта на трудовото и осигурителното право.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^