Досието Хитлер (ISBN: 9789548793919)

Досието Хитлер (ISBN: 9789548793919)
Описание
Ключови думиИстория

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Близо 60 години след края на Втората световна война в руските архиви е намерен документ с най-висока историческа стойност: Досието „Хитлер\". Съставено за ползване само от един човек - Йосиф В. Сталин - то съдържа спомените на личния адютант на Хитлер Ото Гюнше и камердинера му Хайнц Линге, записани лично от двамата в ареста на НКВД. Като офицери от СС и двамата са се движили близо две десетилетия в непосредствена близост до фюрера, познавали са неговите най-интимни навици, заболявания, настроения, имали са преки наблюдения върху официалната му дейност, връзките с генералитета, разговорите със съюзниците, присъствали са на всички военни съвети и лично са чули всички решения - все събития, за които не е запазен нито един протокол, нито един документ. И най-накрая - това са хората, унищожили труповете на Хитлер и Ева Браун и единствените живи свидетели на тяхната смърт.
Още с появата на Досието „Хитлер\" историците причислиха книгата към най-впечатляващите документални извори за Третия райх, съдържащ уникален поглед към ежедневното функциониране на нацистката държава и безбройни детайли със сензационна историческа стойност.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^