Дракон в полунощ (ISBN: 9789548830133)

Дракон в полунощ (ISBN: 9789548830133)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиФентъзи, Литература
Езикбългарски
Брой страници272

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

В реалния свят на една красива актриса нахлува ураганът на противоборството между доброто и злото, между днешния й живот и спомените от преражданията. Избрана от висшите сили да бъде тяхно оръжие срещу злото, в нея се бори чувството за дълг пред хората и жаждата й за малко лично щастие. Елементи от реалния ни земен живот се преплитат с фентъзито за добрия дракон, който живее в актрисата и рептилоида, въплътен в гост-режисьора от далечна Ирландия.
В сюжета на тази извечна борба се преплитат съдбите на колегите и приятелите на актрисата, любов и груб атавистичен секс, елементарни недостатъци на съвременния човешки род и възвисеност на духа. Безоблачното детство на едно упорито момиче се кръстосва с грубата реалност на съвременния свят – фалша и измамата, опити за убийства, сексуални оргии и мистично обладаване.
Сред героите са известни на всички персонажи от редица древни и съвременни митове – ангели и духове, зли кучета и магьосници, Елена Блаватска и граф Сен Жермен, посветени и учители. Не липсват и атрибути като древни ръкописи, пентаграми и вълшебни пръстени, а също и символите на днешния ден – GSM-и и лаптопи, Гугъл, Скайп и е-поща. Всичко това е умело преплетено в нейната странна, но реална човешка любов с един мъж, когото в себе си тя нарича „моят дракон.

Иглика Пеева е журналист. Автор на книгите: „Апокриф на душата, изд. „Три Консултинг, София, 2009г. ; „Ключ за седмото небе, изд. „З. Стоянов, (девет пиеси), 2008г. ; „Цветът на цветовете, изд. „Авангардпринт, Русе, 2006; „Дъждовни шепоти, изд. „З. Стоянов, 2006г. ; „Сънувайки, изд. „Примакс, Русе, 2000г. ; „В сърцето на лятото, изд. „З. Стоянов, 1999г. ; „ Нумерология за всеки изд. „З. Стоянов, 1995г. ; „Свещ в очите, изд. „Ди Ге Ло, Русе, 1993г. ; „ Генетичен код, изд. Хр. Г. Данов, Пловдив, 1990г.
Има осем пиеси, играни на сцените в Русе, София, Перник, Монтана и Варна. Нейни произведения са публикувани в Германия, Румъния, Полша, Унгария, Сърбия, Турция и Русия. „Дракон в полунощ е десетата й книга и първият й роман.
Носител е на национални награди за журналистика, поезия и драматургия.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^