Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиМедицина, Здраве, Здраве
Езикбългарски
Брой страници336

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Авторът е доктор по химия с разработка за доказване на наркотични вещества. Работил е като експерт и научен сътрудник в криминалистическия институт на МВР. Занимава се с информационна и превенционна дейност в областите, свързани с дрогите. Написал е две книги, има десетки публикации в научни издания у нас и в чужбина и стотици материали в масмедиите. От 5 години е в екип на фондация \"Антидот\", който с помощта на немската фондация \"Ханс Зайдел\" провежда серия от семинари с млади хора по теми за наркотиците. Изключително живият интерес у нас към проблема е изкушението, довело до написването на тази книга. В нея са представени всички основни естествени и синтетични вещества, които имат свойството да променят човешката психика. Те са разгледани многостранно: история, разпространение, форми, употреба, въздействие, рискове, последици. Представата за тях се допълва с описания на характерни случаи от действителността у нас и в други страни.
НАПИСАНО В \"ДРОГИТЕ\":
Изглежда дрогите са орисани да нагнетяват емоциите до степен да властват над здравия разум. Така е от хилядолетия, от праисторическите времена, когато предците ни открили \"силата на корените и тревите\".
Хиляди години милиарди човешки същества са употребявали дроги. При всеки опит да заклеймим този феномен като порок или глупост рискуваме да се окажем глупави самите ние.
По данни на ООН нелегални наркотици в света употребяват около 200 милиона души, което представлява 5 % от населението на възраст между 15 и 64 години. Ако към тях добавим любителите на легалните алкохол и тютюн, числото влиза в порядъка на милиардите.
От биохимична гледна точка хората вземат дроги, защото харесват онова, което те правят в мозъка им: предизвикват поредица от временни промени, крайният резултат от които обикновено се описва с думи като еуфория, удоволствие, кеф, върха и други от този род.
Честолюбивият максималистичен стремеж да се \"ликвидира\" проблемът с наркотиците изцяло е обречен на болезнен провал.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^