Другият бог. Дуалистичните религии от Античността до днес (2006)

Другият бог. Дуалистичните религии от Античността до днес (2006)

Другият бог. Дуалистичните религии от Античността до днес (2006)

от 16,20 лв 2 оферти
Описание
Ключови думиМитология, Религия
Брой страници600

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Една от най-интригуващите и трудни за разрешаване загадки в европейската история е свързана с феномена на \"Великата ерес\" -внезапното възникване и утвърждаване на средновековния дуализъм, който застъпва идеята, че космосът и човекът са вечно бойно поле на противоборство между силите на Доброто и Злото. Книгата на Юри Стоянов предлага първата всеобхватна история на религиозния дуализъм - от ранните му прояви в късната египетска религия през откровенията на Заратустра, ръкописите от Мъртво море, мистериите на Митра и гностиците до богомилите и катарите. Разглеждайки историята на християнския дуализъм, авторът осветлява множество скрити течения в религиозния и политически живот, съществуващи под повърхността на историческите събития, отразени в официалните хроники.

Завладяващо историческо повествование, написано с вещина, с богата фактологическа основа... Притежава качества на класическо историческо изследване в този научен жанр.
Хари Т. Норис

Книгата е от първостепенна необходимост за всеки, който проявява особен интерес към историята на религиозния дуализъм. Познаването на изворите, което авторът демонстрира, е забележително; тях той е дестилирал до една убедителна и много четивна цялост.
Сър Стивън Рънсиман

Най-пленяващият историко-откривателс
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^