Друидски мистерии (ISBN: 9789543210404)

Друидски мистерии (ISBN: 9789543210404)
Описание
Ключови думиФилософия, Психология, Религия

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Преди трийсет и пет години, когато за първи път чух за друидството, аз нямах и представа за важната роля, която то щеше да изиграе в моя живот, както и в този на още безброй хора по целия свят. Моят баща работеше като учител в един частен лондонски колеж, чийто директор, освен всичко друго, бе и Върховен друид. Това определено ме заинтригува: възможно ли бе в днешен Лондон някой да е друид, при това „Върховен\"? Ето че същият човек ме покани да присъствам на друидска церемония и от този час започна моето дълго пътешествие, продължаващо и до сега, за да се стигне и до момента, в който аз поех неговата роля на предводител на друидската общност, която той бе основал - Орденът на бардовете, оватите и друидите.
От онези времена, които сега ми се струват безкрайно далечни, друидството (или друидизмът, както още го наричат) претърпя значителна еволюция, за да се превърне в една от основните „алтернативни\" духовни системи в модерния свят. В тази книга ще се занимаем с неговите корени, тръгващи от дълбока древност, както и със съвременните му проявления, но ви съветвам през цялото време да си повтаряте наум тези два въпроса:
Каква стойност би могъл да има друидизмът в днешно време?
Може ли да приложим на дело друидските идеи, за да извлечем полза не само за себе си, но и да превърнем света в едно по-добро място за живот?
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^