Духовни явления. Из Дневника на моя живот Ч. 1 (ISBN: 9789548139663)

Духовни явления. Из Дневника на моя живот Ч. 1 (ISBN: 9789548139663)

Офертите за продукта

Описание
Ключови думиБългарска литература
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Новото Откровение на Йоан „Преди 2000 години, по времето на Христа, Йоан написа Откровението на един символичен език, защото тогавашното съзнание бе на много ниско ниво. Сега Йоан е пак на земята, във Варна. Сега брат Велко ще напише Ново Откровение на един красив, изящен философски език, което да отговаря на Новата Култура, която иде. Не се смущавайте! Пазете всичко в тайна! Силата е в тайната. Учителят Беинса Дуно

 През месец август 2014 г. във Варна бе издадена книгата „ДУХОВНИ ЯВЛЕНИЯ из ДНЕВНИКА на МОЯ ЖИВОТ от Велко Петрушев.  Кой е брат Велко Петрушев?Първата му среща с Учителя е през м. август 1915 г. в гр. Варна. Участва при откриване на Школите на Учителя в София и Търново…На Събора в Търново през 1922 г. Учителят оценява усърдието на варненската общност в работата по Четирите съвета (дадени на събора през 1921 г. ), идва във Варна и извежда варненската група на Ташла-тепе. Там дава шестте упражнения и съветва: „Купувайте! Рекох тези места в „Сотира са свещени. Тук, под оскрушата, са се подвизавали богомили. Велко Петрушев с Христо Арабаджиев и Тодор Дренски закупуват 23 декара земя, която по-късно след 1944 г. , по време на забрани и преследване и до днес, служи като духовен център. Сам Учителят посочва Велко Петрушев за ръководител на Варненското Бяло братство и той е такъв цели три десетилетия (1932 г. - 1962 г. ). По негово време братство във Варна развива огромна организационна и духовна дейност: братски оркестър, братски театър, братска библиотека и т. н. През 1929 г. Велко Петрушев написва мистерийни драми „Девор и „Тайнственият ключ, които са първите драматургични прояви в Братството в България. „Девор е издадена през 1934 г. и се играе с голямо вдъхновение от братя и сестри във Варна. Брат Велко Петрушев завършва земния си път на 19 март 1969 г.  Сега, 2014 г. , издателство „Алфиола - Варна за първи път започва публикуването на Дневника с духовните опитности на Велко Петрушев. Словото в него е едно ново Откровение,   квинтесенция от Учението на Учителя Беинса Дуно.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^