Двойното дъно на класиката (2010)

Двойното дъно на класиката (2010)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиБългарска литература, Публицистика
Езикбългарски
Брой страници184

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

От Ботев и Вазов до Йовков и Далчев

\"Задача на тази книга е не да реставрира и консервира (ценното), а да инвентаризира (наличното – видимото и скритото). Тя има за противници остарялото, но и тривиалното – критическите шлагери. \"
Проф. Валери Стефанов, Софийски университет

\"Книгата на Йордан Ефтимов очертава един елегантен и радикален друг свят, в който може да съществува българската литература. Авторът гради през оптиката на образцови текстове представата, че литературознанието може да бъде интересно и занимателно. \"
Проф. Цветан Ракьовски, Югозападен университет, Благоевград

\"Още отсъстващият \"куфар\" в мистериозната метафора на заглавието \"Двойното дъно на класиката\" дискретно предупреждава, че ни очаква нестандартно литературно пътуване. Йордан Ефтимов е многолик литератор, когото можем да срещнем край сергията с книги, на среднощно поетическо четене, в центъра на остра полемика и на академичната катедра. В книгата си с анализи той тръгва на литературно пътуване с куфар с двойно дъно, а най-интересното е, че през целия път авторът е ту обикновен пътник сред литературната публика, ту вещ екскурзовод сред любознателните читатели, ту контрольор на потиснатите в дъното значения, ту митничар на културните трансфери... \"
Проф. Яни Милчаков, Шуменски университет

\"Удивителна е способността на Йордан Ефтимов да подхожда към литературата без дисциплинарните решетки, в които институционализирано то четене я е затворило. Той не се интересува дали текстът е \"творба\" и не знае какво трябва да се открие в него. И затова открива много повече. \"
Доц. Бойко Пенчев, Софийски университет
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^