Държавата на другия живот (ISBN: 9786191880676)

Описание
Ключови думиБългарска литература, Литература, Поезия
Езикбългарски
Брой страници140
Тегло189

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Пламен Сивов е роден през 1970 г. в Сливен. Завършил е езикова гимназия в родния си град, а след това право в Софийския университет. Специализирал е в САЩ. Публицист, преводач, редактор на списание Мирна (1996 – 2008), главен редактор на списание Свет (2009 – 2011), редактор и автор в портала Православие. БГ, директор на фондация „Покров Богородичен от създаването ? през 1994 г. Автор на десетки песни, един от основателите на Акустичния проект за нови градски песни „Точка БГ. Носител на награди за поезия и музика.

Негови стихове са публикувани в български и чуждестранни поетични антологии. Има издадени два самостоятелни музикални албума.

За книгата

Познаваме Пламен Сивов като публицист, издател, бард. Сега се срещаме с него и като поет. Заключени в страниците на книга, песните му се успокояват, крилата им се прибират и вече можем да се зарадваме на самите думи.

Деян Енев

Поезията на Пламен Сивов звучи. И едновременно с това – много ? отива тишината. Може би „звуци от тишина е едно от верните определения. Това са стихотворения и отсам, и оттатък. Те са едновременно зрими и релефни, безплътни и невидими. Значенията тук сменят своите роли и думите оживяват в различни превъплъщения. Спокойна и овладяна, тази музика от метафори тръгва от сърцето и отива много далеч.

Николай Милчев

Стихове с глас, аромат и душа – това усещане оставят текстовете в тази книга у добронамерения читател. Внимателни към вътрешното човешко движение, чужди на шумолящия словесен целофан и честни като поетични послания. Радвам се, че ги срещнах. Радвам се, че и други ще ги срещнат по пътя си. Защото те говорят на човешки език и търсят пролуки в материалното.

Виолета Христова

***
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^