Държавно регулиране на образованието, науката и културата (2006)

Държавно регулиране на образованието, науката и културата (2006)

от 13,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиПолитика, Социология
Езикбългарски
Брой страници224
Тегло246

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Изложението в този учебник има за цел да създаде у студентите обща представа за същността и механизмите за провеждане на държавната политика на Република България спрямо образованието, науката и културата по законодателен път.
Структурата на учебника е подчинена на обиктивно съществуващо разделение в правната система. В нея ясно се разграничават два дяла: регулационен, съставен от правни норми, които регулират нормалните обществени отношения и санкционен, съставен от правни норми, които регулират правната отговорност при нарушаване на нормите от регулационния дял. В рамките на споменатата структура учебникът разглежда правни норми от различни правни отрасли. Поради предварителни ограничения на обема на учебника в него са разгледани само правните норми, съдържащи се в Конституцията на Република България, в някои от актовете на правото на Европейския съюз, в закони и в устройствените правлници на двете министерства, пряко отговорни за образованието, науката и културата.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^