Дъщерята на Йезид (2014)

Описание
"Дъщерята на Йезид" е увлекателен и екзотичен разказ, изплетен върху непознати факти. Умелото перо на турската литература Рефик Халид Карай разказва историята на една мистериозна любов, която започва по време на пътуване с кораб и продължава в безкрайните пустини на Сирия.

Али среща съблазнителната аржентинка Зелиха, която говори кюрдски език и принадлежи към религиозното малцинство на йезидите. Сравнява я със Зенобия, кралицата на Палмира в Римска Сирия, която е начело на известния бунт срещу Римската империя. Зелиха е решена да намери място на картата за своя народ. Али е убеден да и помогне, но дали заради загриженост към йезидите или заради увлечението му към младата жена?

Наистина ли е Зелиха тази, за която се представя? Ще успее ли да изтръгне тя кътче в Близкия изток и да установи автономен регион за угнетените и разселени йезиди?
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^