Дъжд през декември (ISBN: 9786197040630)

Още оферти

Описание
„Дъждовните разкази на Р. Мирославова са отломъци горест за българската действителност, молби за разбиране и съпричастност, изповеди за разбити надежди, паноптикум от дребни хора, с които се сблъскваме всеки ден, обременени от товара на собствената скрита болка или на разбулена тайна, стаена заради чужди грехове. Тук, в купела на горещото страдание, те ще се преродят и може би ще станат по-твърди. Жадни за живот, каквито винаги са били. Готови отново да даряват обич и всеотдайност. И прошка. Книгата представя авторката като майстор на късата проза. И тънък психолог, отчитащ вярно пулса на времето.

Георги В. Николов

„Разкази, които излъчват светлина и осветляват най-затънтените кьошета на живота. Огърлица от съдби, която те прави съпричастен към героите. Романьола Мирославова с вещината на хирург ни напомня, че животът е смислен и съдържателен, ако ги няма лицемерието, злонамереността, егоизмът, лошотията и престъпността. Щастието се дължи на добротата, взаимопомощта, потребността да създаваш красота и да я даряваш на другите, любовта и доверието, които изпълват твоя ден.

Лозинка Йорданова

----------------

Романьола Мирославова (1953-2016) е поет, прозаик, драматург, публицист. Автор е на повече от 20 книги, сред които стихосбирките „Въздишки от вулкан, „Реката остава същата, „Гарванов писък, романът „Плашилото, „Подарък за Дядо Коледа (отличена с наградата на Съюза на българските писатели за детска литература), „Честита Баба Марта и др. Носител е на много национални и международни награди. Превеждана е на руски, македонски, украински, белоруски, английски, немски, сърбохърватски, испански и италиански. По нейни стихове има много песни. Била е художествен ръководител на няколко литературни салона и заместник-главен редактор на вестник „Новият пулс. През 2011 г. създава международния поетичен конкурс „Лирични гласове, който се провежда всяка година. Предстои публикуването на последната й стихосбирка „Смъртта на щуреца" и романа й „С аромат на магнолия.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^