Джобна енциклопедия на гаданията (ISBN: 9789543219100)

Джобна енциклопедия на гаданията (ISBN: 9789543219100)

Джобна енциклопедия на гаданията (ISBN: 9789543219100)

от 22,50 лв 3 оферти
Описание
Ключови думиАстрология
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Размери11.70 / 14.60 / 4.20 cm
Тегло0.427 kg

За някои хора предсказването на бъдещето е нещо сериозно, други са скептично настроени и го приемат като лекомислено забавление и губене на време. Но както и да гледате на него, няма как да не се заинтригувате от многобройните и разнообразни методи, прилагани през столетията, повечето от които - в употреба и днес.
„Джобна енциклопедия на гаданията е събрала между кориците си най-различни гадателски методи от миналото и настоящето, от Изток и от Запад, но и обяснява как и кога са възникнали тези системи за предсказване, което пък може да ни подскаже и защо са били преценени като достойни за по-сериозно и задълбочено изследване. По-популярните от тях – като астрология, хиромантия и таро - са представени и по-подробно, а методите за тяхното практическо приложение и съответните принципи са разяснени, както се казва, от игла до конец, за да можете и вие да ги изпробвате със собствени сили. Включена е изчерпателна информация и за много други, не толкова познати и забулени в тайнственост методи като аеромантия и хирдомантия (най-общо казано: гадаене по проявленията на елементите Въздух и Вода), геомантия (тук същата функция изпълнява Земята) и кристаломантия (където пък гадателят се взира в обекти с блестяща и/или огледална повърхност). Може би искате да научите нещо повече за издутините по собствената ви глава? В такъв случай навлизате в територията на създадената в края на ХVІІІ в. френология. А може би ви интересуват кодираните послания на чаените листенца? Те също са били систематизирани в рамките на т. нар. тасеомантия. Или ви вълнуват скритите послания на сънищата? Е, съответната древна наука се нарича ониромантия. Но каквито и да са личните ви предпочитания, вие скоро ще се убедите с очите си, че предлаганата енциклопедия е и едно изключително увлекателно четиво.

Съдържание
Предговор
Авгурия
Аеромантия и хидромантия
Багетизъм
Гадания с хранителни продукти Геомантия
Графология
Домино
Зарове
Идзин
Източен зодиак
Картомантия
Кристаломантия
Личби и поверия
Метопоскопия
Молеоскопия
Некромантия
Нумерология
Ониромантия
Пиромантия
Руни
Сортилегия
Таблиците на съдбата
Тайните на зодиака
Таро
Тасеография
Физиогномика
Френология
Хиромантия
Ясновидство
Приложение
Индекс на по-специфичните термини
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^