Описание
Ключови думиФилософия
Брой страници344
Тегло568

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Буда Фа е най-проникновен; измежду всички теории в света той е най-сложната и необикновена наука. За да изучи тази област, човечеството трябва фундаментално да промени конвенционалното си мислене. В противен случай истината на Вселената завинаги ще остане мистерия за човечеството и обикновените хора завинаги ще пълзят в границите, поставени от собственото им невежество.
Тогава какво точно е Буда Фа? Религия ли е? Или философия? Това е само разбирането на „осъвременените будистки учени\", които просто изучават теории. Те го разглеждат като философска категория, подлежаща на критически анализ и така нареченото изследване. Всъщност Буда Фа не е единствео малката част, документирана в свещените текстове, които са само Буда Фа на елементарно ниво. Буда Фа е прозрение във всички загадки. Той обхваща всичко и не пропуска нищо -от частиците и молекулите до Вселената, от дори по-малкото към дори по-голямото. Той е изложение на характеристиката на Вселената, Джън-Шан-Жен, изразена на различни нива, с различни пластове значения. Той е и това, което школата на Дао нарича „Дао\"или което школата на Буда нарича „Фа\".
Колкото и да е напреднала сегашната човешка наука, тя все още е само част от загадките на Вселената. Винаги когато споменем специфични явления на Буда Фа, някой твърди: „Това вече е ерата на електрониката и науката е много напреднала. Космическите кораби вече летят до други планети, а вие все още говорите за тези остарели суеверия\" Честно казано, независимо колко е усъвършенстван компютърът, той все още не може да се мери с човешкия мозък, който до ден-днешен остава необяснима загадка. Независимо до колко далеч може да лети космическият кораб, той не може да пътува отвъд това физическо измерение, в което съществува нашата човешка раса. Това, което може да бъде разбрано чрез съвременното човешко познание, е изключително повърхностно и малко; то е далеч от истинското разбиране за истината на Вселената. Някои хора дори не смеят да засегнат, признаят или да се изправят пред фактите за явления, които съществуват обективно, защото са твърде консервативни и не желаят да променят конвенционалното си мислене. Само чрез Буда Фа могат да бъдат напълно разкрити загадките на Вселената, времепрос-транството и човешкото тяло. Той може истински да разграничи праведното от злото, доброто от лошото и да елиминира всички неразбирания, предоставяйки това, което е правилно.
Водещата идеология на днешната човешка наука е ограничена в своите изследвания и развитие само до този физически свят, като един обект няма да бъде изучаван, докато не бъде признат - тя следва такъв път. Колкото до явления, които са неосезаеми и невидими, но съществуват обективно и имат отражение в нашето физическо измерение като конкретни проявления, хората не смеят да ги доближат и ги отхвърлят като непознати феномени. Упоритите неоснователно се опитват да докажат, че това са естествени явления, докато тези със скрити мотиви, действайки срещу собствената си съвест, просто ги заклеймяват като суеверия. Безразличните просто странят от въпроса с извинението, че науката все още не е напреднала достатъчно. Ако човешките същества могат да погледнат с нови очи себе си, както и Вселената, и да променят закостенелия си начин на мислене, човечеството ще направи скок напред. Буда Фа позволява на човечеството да разбере неизмеримия и безграничен свят.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^