Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиПолитика, Социология
Езикбългарски
Брой страници204

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Привидно загадъчното заглавие на книгата всъщност е богато на съдържание. От една страна, очевидно става дума за електронния свят в Интернет вече има не малко е-понятия, е-картичка, е-книжарница, е-търговия. Но не виртуалните места са в центъра на интереса на автора.
От друга страна, неизбежна е асоциацията с произведението Утопия на известния английски хуманист от 16 век Томас Мор. И двете заглавия почиват на гръцката дума за място topos. Но без утопията на Томас Мор не бихме могли да разберем значението, което Уйлям Митчел влага в думата е-утопия.

Е-утопиите на Уилям Митчел са участъци от пространството, където цифровият и физическият свят се припокриват. Революцията в електронната телекомуникация не е само удобство и забавление, тя коренно променя социалните и икономическите отношения, а оттук и формата на града. Според автора, има очевиден паралел между информационната революция и най-значителното за развитието на човечеството събитие въвеждането на писмеността.
Авторът се занимава с философията на градоустройството. В краткия преглед на възникването на градовете той убедително ни разкрива историческата връзка между средствата за комуникация, развитието на инфраструктурата и разпределението на работните места, местата за живеене и местата за прекарване на свободното време.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^