Един Преславско-Шуменски род (ISBN: 9786191527472)

Един Преславско-Шуменски род (ISBN: 9786191527472)

от 6,30 лв 3 оферти
Описание
Представено е родословието на род, чиито корени са проследени до началото на XIX в. Родоначалникът е имал водеща роля за развитието на стопанския и културния живот в гр. Шумен. Негови потомци от следващи поколения са оставили незаличима следа в науката, изкуството, утвърждаването на културни ценности, организирането на позитивни насоки в политическия живот на страната. От този род е председателят на 39-то Народно събрание на Република България, Огнян Герджиков.

Още в края на XIX в. родът почти целокупно се установява в София. Днес не малка част от младите хора се обучават в чужбина. Около 14% от родствениците живеят и работят в Европейски страни, Израел и САЩ. Някои от тях са на престижни позиции.
Родословното дърво е оригинално структурирано, без да се използват стандартни схеми. Направена е статистическа оценка на образователния и професионалния профил на представителите на рода от шест поколения. (Седмото поколение засега се състои от две деца. ) В биографиите се съдържат интересни данни, свързани с историята на България. Спомената е и Антарктика.

Книгата е малък принос към генеалогията.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^