Ефективният ръководител (2003)

Ефективният ръководител (2003)
Описание
Ключови думиИкономика, Икономика, Мениджмънт, Право
Брой страници190

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Книгите по мениджмънт най-често са насочени към това как да ръководим други хора. Предметът на тази книга е да ръководиш себе си към ефективност. Не е доказано, че даден човек може да ръководи други хора, но винаги може да ръководи себе си. Разбира се, мениджъри, ръководители и оперативни изпълнители, които не могат да ръководят ефективно себе си, вероятно не могат да очакват да ръководят или управляват свои сътрудници или подчинени. Управлява се, ръководи се, най-вече чрез личен пример.
Дракър определя пет таланта като съществени за ефективния ръководител, които биха могли да се усвоят. Изучаването им не зависи от естествените дарби на ръководителя. Интелигентността, въображението или знанията могат да бъдат похабени в ръководната му дейност, но остават придобитите навици на ума, които се превръщат в резултати.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^