Екология & Архитектура (2006)

Екология & Архитектура (2006)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЕкология
Езикбългарски
Брой страници549
Тегло1546

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

В труда са обсъдени и представени световните тенденции и виждания на автора за взаимоотношенията между биологичното развитие в природата и съществуващите технологични направления, свързани с екологията, диктуващи пространственото, функционалното, композиционното, естетическото и социалното решаване на проблемите за биологосъобразен просперитет на урбанизираната среда. Дават се общи познания по екология, за терминологията и процесите, които са обвързани с нарушенията в урбанизираното и архитектурното пространство. Проследяват се възможностите за екологично, териториално, ландшафтно и селищно устройство. Разкриват се пътищата за актуализиране на екологичните проблеми в регионалните комплекси, селищата и сградите, които определят процеса за екологизация на архитектурната среда.
Книгата е с широк научен и практически адресат - освен в областта на архитектурата, а и в областта на инженерните науки и специалностите, занимаващи се с опазване, възпроизводство и устойчиво развитие на околната среда.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^