Електронно разузнаване (2011)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиТехнология
Езикбългарски
Брой страници336

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Книгата представлява опит да се съберат, подредят и изложат систематично основните технически и научни проблеми от теорията на електронното разузнаване. В значителната си част тя съдържа теоретични обобщения на публикувани материали, натрупаните знания от няколко поколения професионални разузнавачи, както и оригиналните изследвания на автора.
Разгледани са обектите и източниците на електронното разузнаване. Предложена е класификация на системите за електронно разузнаване и на радиоизлъчванията по характера на сигнала. Описани са методите за водене на разузнаването, способите за търсене, методите за определяне на пространствените, времевите и честотните параметри и способите за добиване на разузнавателни сведения. Изложени са съдържанието на разузнавателните признаци и принципите на обработването на разузнавателни сведения.
Особено внимание е отделено на приложението на теорията на вероятностите, теорията на масовото обслужване, математическата статистика и теорията на оптималното откриване в електронното разузнаване. Разгледани са редица математически модели - на търсене, на радиоприхващане с едноканална и многоканална система, на радиопеленгация и обобщен модел на системата за електронно разузнаване.
Последната глава е посветена на космическото разузнаване. Предложена е класификация на видовете космическо разузнаване, описани са характеристиките на спътниковите системи за фото-, оптично, радиолокационно, радио и радиотехническо разузнаване и на системите за откриване старта на балистични ракети и ядрени взривове. Коментирани са проблемите на използването на космическия сегмент в интерес на националната сигурност.
Книгата е предназначена за широк кръг от специалисти, занимаващи се с експлоатацията, разработката и изследването на системи и апаратура за електронно наблюдение, както и с въпросите на планирането и воденето на електронно разузнаване. Разбирането и усвояването на една част от теоретичния материал изисква сериозна математическа подготовка на нивото на обучението във всички технически университети.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^